Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın kapıları özellikleri ilgili mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir esaslık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin yalım ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Konstrüksiyonda mevcut insanoğluın emniyetliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının kontrol altına tuzakınmasında önemli bir rol oynar.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Ivedi çıkış bapsı ve yangın bapsı arasındaki farkları daha kupkuru anlatabilmek muhtevain konuyu kupkuru anlaşılır hale getirmek gerekir.

Yangın bapları periyodik olarak muayene edilmeli ve bakımları kararlı olarak konstrüksiyonlmalıdır. Bapnın aklık çtuzakışmasını elde etmek için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi dahişenlerin durumu yoklama edilmeli ve gerekirse bakım strüktürlmalıdır.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına göre belirli yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu Yangın Kapısı Fiyatları belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış baplarının) belirli durumlara nazaran Yangın Kapısı Fiyatları TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Antrparantez, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Güç Kayıplarını Önleme: Yangın çıkış bapları, bina sakinlerinin hızlı tahliyesini katkısızlayarak güç zayiatını en aza indirir.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile yapım edilmelidir.

Yangın kapısı esasta bünyeların zımni asayiş kahramanlarıdır. Bu binalarda bulunanların yangın çışitalarının dolayısı ile yangın merdivenlerinin yerini biliyor olmaları da son mesabe önemlidir.

Ayrıca tek katlı örgülarda da yangın çıkışı behemehâl bulunmalıdır. Biröte yerde karşınıza çıkmış olsa da farkına varamadığımız yangın bapsı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylelikle yangın durumlarında kendimizi ve huzurımızdakileri güvenli alana çabucak tahliye etmiş olabilelim.

Bu sertifikalar, kapının yangın eminği ve dayanıklılığı karşı bili verir. Sertifikaları olan kapılar ekseriyetle daha fiyatlıdır.

Özellikle yeni imar kanunuyla müşterek sıfır binalardan kalan denetimler sonucu Yangın Kapısı yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni üzere kriterler bile çok kesifı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Report this wiki page